Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

ЛЬВІВ -ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ Zoom- конференція “Національний університет “Львівська політехніка”- осередок культурно-просвітницької програми оздоровлення менталітету громадського суспільства”

NewsComments Off on ЛЬВІВ -ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ Zoom- конференція “Національний університет “Львівська політехніка”- осередок культурно-просвітницької програми оздоровлення менталітету громадського суспільства”
Пандемія — час пошуку нових форм проведення культурно -просвітницької та виховної роботи серед студентської молоді. 14 квітня відбулась Zoom -конференція на тему “Національний університет – осередок культурно-просвітницької програми оздоровлення менталітету громадського суспільства” за участі керівництва коледжу, Львівської політехніки, студентів груп МЕ-201,КІ-201,ПМ-201. Модератор заходу к.ф.-м.н., доцент кафедри педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Олександр Сергійович Захар’яш презентував хмельницьким політехнікам програму духовної самоідентифікації під загальною назвою “Виховуємо аристократів духу”.
Олександр Сергійович розповів про складові програми та вдалі, реалізовані проєкти в її рамках. Він закликав хмельницьких політехніків долучатись до масштабних заходів, зініційованих Львівською політехнікою та до більш тісної співпраці наших закладів у виховній роботі.
Розмову підтримав директор Хмельницького політехнічного фахового коледжу НУ “Львівська політехніка”, доктор економічних наук Вадим Володимирович Овчарук. Він запевнив, що однією із основних місій нашого навчального закладу є виховання справжнього патріота. І це не щось абстрактне, адже держава починається із своєї маленької батьківщини, своєї Альма-матер. Прагнення зробити їх кращими, працювати на їхній розвиток і процвітання — це також прояв патріотизму.
Долучилась до розмови і заступниця директора з виховної роботи Людмила Миколаївна Багас. Вона нагадала, що навчально-виховний процес хмельницьких політехніків проходить під гаслом “Навчаємо, формуємо особистість, виховуємо патріота та громадянина”. Це реалізовується на практиці, насамперед, через розвиток студентського самоврядування, завдяки якому молоді люди вчаться обстоювати власні інтереси, гуртувати навколо себе однодумців, формують у собі навики лідерства. В коледжі створені умови для всебічного розвитку студетів — працюють гуртки, студії та секції, проводяться найрізноманітніші патріотичні, культурно-масові та просвітницькі заходи. І як закономірний результат — ми серед переможців багатьох рейтингів. Із останніх, зазначила Людмила Миколаївна, щойно надійшла приємна звістка, що ХПК ввійшов до ТОП-10 НАЙАКТИВНІШИХ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ України під час міжнародної кампанії із фінансової обізнаності “Всесвітній тиждень грошей” (Global Money Week 2021).
До щирої, відвертої розмови долучились також представниці студенства — хмельничанка Марія Сурник і львівянка Ірина Стеца. Вони поділились враженнями щодо навчання і організації дозвілля у своїх навчальних закладах. Спілкування вийшло по-справжньому родинним і перспективним щодо розширення можливостей, хоч, зважаючи на карантинні обмеження, поки що спільні заходи плануємо лише у віртуальному форматі. Проте сподіваємось на стабілізацію епідеміологічної ситуації і запрошуємо наших колег на осінні урочистості з нагоди святкування 55-річчя ХПК.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж