Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

В рамках Global Money Week в академічних групах провели тематичні бесіди “Гроші в житті людини”та STEM заняття “Магія складних відсотків”

NewsComments Off on В рамках Global Money Week в академічних групах провели тематичні бесіди “Гроші в житті людини”та STEM заняття “Магія складних відсотків”
«Нажити багато грошей – хоробрість, зберегти
їх – мудрість, а вміло витрачати – мистецтво»
Бертольд Авербах
В рамках святкування Global Money Week 2021 у Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі в усіх академічних групах були проведені виховні години на тему «Гроші в житті людини».
Основною метою заходів було:
– ознайомлення студентів із основними елементами грошової культури, властивостями, сутністю і функціями грошей;
– розвивати інтерес до історії виникнення грошей;
– формувати економічне та логічне мислення;
– виховання поміркованості та ощадливості в молоді.
Політехніки здійснили перегляд кінофільмів і презентацій про гроші, розповідали цікаві факти, вчились визначати складні відсотки, пояснювали зміст висловлювань відомих людей світу, моделювали прислів’я, складали власну систему заощаджень через структуризацію доходів і витрат.
Цікаво пройшла економічна розминка та гра «Головний бухгалтер». Як працюють складні відсотки, про принципи ощадливості, збереження і накопичення студенти дізнались на STEM занятті «Магія складних відсотків». Вихованці коледжу мали змогу порівняти сучасні зарубіжні й вітчизняні системи заощаджень і накопичення власних коштів: систему Роберта Кійосакі (американського підприємця, інвестора, письменника, оратора-мотиватора, автора бестселера «Багатий тато, бідний тато») та вітчизняну систему заощаджень від Ощадбанку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
“Бережіть себе, бережіть свої гроші!”

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж