Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Потужний розвиток і модернізація матеріально-технічної бази

NewsComments Off on Потужний розвиток і модернізація матеріально-технічної бази

Хмельницькі політехніки, підсумовуючи рік, можуть з честю сказати, що ми впорались з усіма викликами: забезпечили високий рівень навчальної роботи, змістовний виховний процес та ще й здійснили масштабні заходи з  розвитку  коледжу, його модернізації, оновленні, розширенні навчальних приміщень.

Власними силами хмельницькі  політехніки змонтували потужну сонячну станцію. Встановили  60 сонячних панелей загальною потужністю 22,5 кВт•год., які генерують близько 3 000 кВт•год. електроенергії в місяць.

Обладнали лабораторію, де три інвертори перетворюють постійний електричний струм, що виробляється сонячними елементами, в змінний струм під напругою 220 вольт.

Станція стане майданчиком для проведення практики наших студентів: електрорадіовимірювальної за спеціальністію “Комп’ютерна інженерія” і вимірювально-налагоджувальної за спеціальністю “Прикладна механіка”. Та найголовніше – використання сонячної станції внесе суттєві зміни в покращення навчального процесу та буде використано для викладання багатьох навчальних дисциплін.

Оновлюється матеріально-технічна база, аудиторії і кабінети оснащуються сучасною мультимедійною технікою та іншими засобами навчання. У червні відбулось відкриття нової лабораторії “Серверного обладнання і комп’ютерної комунікації”. Повністю була модернізована комп’ютерна мережа коледжу: виділили окреме приміщення під серверне обладнання і зробили сучасний ремонт; придбали потужний маршрутизатор, який може працювати 24/7 з великою кількістю абонентів; збільшили максимальну швидкість мережі до 500 Мбіт/с; встановили керовані комутатори L2; застосували “best practices” при оновленні та налаштуванні мережі; оновили частину структурованої кабельної системи коледжу; придбали 14 ноутбуків.

Сьогодні продовжується розбудова навчального закладу:

  • розбудовується потужний бізнес-центр;

  • осучаснюється стадіон;

  • утеплюються навчальні корпуси;

  • проводиться  робота з облаштування внутрішнього дворика – «коледж під відкритим небом»;

  • відбувається повна реновація нашого музею. До справи залучені досвідчені фахівці музейної справи, що мають значні досягнення в цій галузі. Це – український історик, краєзнавець, музеєзнавець, журналіст, відомий дослідник історії, архітектури та культури міста Хмельницького та Поділля, провідний науковий співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею, кандидат історичних наук, Заслужений працівник культури України, член Національної спілки краєзнавців України, член Національної спілки журналістів України, Почесний краєзнавець України Сергій Миколайович Єсюнін та член Національної спілки художників України, Член Національної спілки журналістів України, художник-графік, дизайнер інтер’єрів Яків Мар’янович Павлович;

  • розпочато роботу над створенням Алеї спортивної слави політехніків

З кожним роком наш навчальний заклад все більше перетворюється у затишний та  комфортний рідний дім!

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж