Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

ЗБЕРЕЖЕННЮ ЗДОРОВ’Я ТА ЖИТТЯ ВИХОВАНЦІВ КОЛЕДЖУ ПРИСВЯТИЛИ ГОДИНУ СПІЛКУВАННЯ

NewsComments Off on ЗБЕРЕЖЕННЮ ЗДОРОВ’Я ТА ЖИТТЯ ВИХОВАНЦІВ КОЛЕДЖУ ПРИСВЯТИЛИ ГОДИНУ СПІЛКУВАННЯ
Пріоритетним напрямком виховної роботи Хмельницького політехнічного коледжу «Львівської політехніки» є збереження життя і здоров’я студентів та співробітників.
Колектив ХПК завжди славився своєю активною позицією та винахідливістю, котрі проявляв, аби з честю подолати складнощі і перешкоди. В умовах жорсткого ковідного карантину ані на день не зупинявся навчальний процес, перемістившись з аудиторій до віртуального простору. Та наші викладачі і співробітники не звикли спочивати на лаврах – наразі ми, користуючись широкими можливостями, котрі дарують новітні технології, долучаємо до навчальних занять «онлайн» ще й виховні заходи. В усіх студентських групах дистанційно була проведена година спілкування «Говоримо про життя і здоров’я: як вберегти себе, алгоритм дій у небезпечних ситуаціях».
Авторкою та ведучою однієї з таких годин спілкування не випадково стала берегиня коледжу, глибоко шанована всіма політехніками медсестра Галина Миколаївна Вербицька, бо вона порушила питання, надзвичайно актуальне для кожної людини – як в небезпечних та критичних ситуаціях вберегти найбільшу цінність – життя та здоров’я своє і своїх ближніх. Студенти-першокурсники груп ПМ – 201 (куратор О.П.Бондаренко), ПМ – 202 (куратор О.А.Гордєєв) та МГ – 201 (куратор М.Г.Логінов), упевнившись в правильності латинського прислів’я «Repetitio est mater studiorum», що означає «Повторення – мати навчання», згадали правила поведінки при виникненні пожежі, при відпочинку на воді та й просто під час руху на дорогах. Ніби прості й зрозумілі усім засади безпеки… Але, беручи до уваги паніку, котра частенько є супутницею загрозливих ситуацій, ніколи не буде зайвим довести алгоритм дій до автоматизму – саме такого результату і намагалась досягти Галина Миколаївна. Не оминула вона і нагальної теми – що таке ковід, та як можна вберегтися від підступного вірусу. Уважно вислухали студенти, присутні на виховній годині, корисну інформацію, котра, можливо, у певну мить стане безцінною і буде саме тим рятівним колом, що збереже чиєсь життя.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж