Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Навчаємо, формуємо особистість, виховуємо патріота і громадянина

NewsComments Off on Навчаємо, формуємо особистість, виховуємо патріота і громадянина

Студентські роки для кожної людини – найяскравіший час для гармонійного розвитку, втілення найзаповітніших мрій, час, коли будуються амбітні плани та хочеться все встигнути . У Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» створено найсприятливіші умови для того, щоб кожен студент отримав можливість максимально реалізувати свій інтелектуальний і творчий потенціал, обрав заняття до душі, спробував себе у найрізноманітніших гуртках і секціях. Щороку для студентів -першокурсників, проводиться презентація Центру талановитої молоді “Політехнік”», який об’єднує півтора десятка безкоштовних гуртків і студій. Кожна молода людина може обрати заняття за вподобанням : від технічних, правових та спортивних секцій до гуртків гри на гітарі, вокального, хореографії, журналістики чи фотографії. Крім творчих чи спортивних, активно та успішно працюють гуртки, де студенти поглиблюють свої знання з обраного майбутнього фаху: «Цікава економіка», «Схемотехнік-політехнік», «Вмілий автомобіліст»,«Хмельницький політехнік». Керівниками гуртків є педагоги або ж талановиті студенти, що вже мають власні досягнення у відповідній сфері. До прикладу, керівником фотостудії є студент гр.КІ-162, досвідчений, незважаючи на юний вік, фотограф Владислав Ткачук. Серед досягнень юного митця – відзнаки Міжнародного фотоконкурсу газети «День», Всеукраїнського конкурсу юних фотоаматорів «Ми –діти України», обласного конкурсу юних фотолюбителів, міського фотоконкурсу «Хмельницький крізь об’єктив».

У КОЛЕДЖІ ВМІЮТЬ РОЗКРИВАТИ ТАЛАНТИ ТА ЗАПАЛЮВАТИ ЗІРКИ!

Найактивніші політехніки з перших днів навчання долучаються до роботи в органах студентського самоврядування: профкому, студентської ради та ради гуртожитку. Студенти є членами адміністративної ради коледжу, мають безпосередній вплив на прийняття рішень щодо організації навчального – виховного процесу, дозвілля і побуту студентів в коледжі та гуртожитку. Адміністрація навчального закладу завжди дослухається до пропозицій студенства та відкрита до діалогу та цікавих ініціатив, радо йде назустріч у реалізації різноманітних проєктів: відкритті куточків для відпочинку, придбанні побутового обладнання для гуртожитку, проведенні масових заходів.

СТУДЕНТСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ – ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ЛІДЕРСТВА!


Активісти студентського самоврядування закладу – постійні учасники громадських заходів у місті. Політехніки беруть участь у проведенні численних ініціатив, спрямованих на об’єднання активної молоді, обміну досвідом та генерації ідей щодо покращення молодіжної політики в місті.

СТУДЕНТСТВО – ГЕНЕРАТОР ЦІКАВИХ ІДЕЙ І ПРОЄКТІВ!

Творчі студії “ЦТМ” започаткували дружну зустріч із ровесниками зі сходу України та радо зустрічали дорогих гостей на подільській землі.

ХМЕЛЬНИЦЬКІ ПОЛІТЕХНІКИ ПЕРЕКОНЛИВО СТВЕРДЖУЮТЬ:
“УКРАЇНА – РІЗНА, АЛЕ – ЄДИНА”!!!

Завдяки ініціативній, творчій, креативній молоді та підтримці керівництва навчального закладу студентське життя у ХПК – це калейдоскоп яскравих, різнобарвних подій. Розпочинається занурення у нашу драйвову атмосферу з першого знайомства – Дня відкритих дверей і продовжується все життя. Через десятиліття наші випускники приходять до рідної Альма – матер і щиро дякують своїм педагогам.

КРЕАТИВНА АТМОСФЕРА ТА КАЛЕЙДОСКОП НАЙРІЗНОМАНІТНІШИХ ПОДІЙ ЗРОБЛЯТЬ ВАШІ СТУДЕНТСЬКІ РОКИ НЕЗАБУТНІМИ!

Яскраво, надзвичайно емоційно та видовищно у нас проводиться День знань та урочистості з нагоди випуску. До традиційних привітань політехніків долучаються відомі хмельничани та найкращі мистецькі колективи.

ЗАХОДИ НАШОГО КОЛЕДЖУ- ЯСКРАВЕ ШОУ, ЯКЕ ПРИВАБЛЮЄ ХМЕЛЬНИЧАН!

А які масштабні флешмоби проводяться у ХПК!!! У День вишиванки одним із центрів культурно-мистецького життя обласного центру стає стадіон Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка». Тут два роки поспіль було встановлено рекорд України: спочатку 978 наших вихованців у традиційному народному одязі та ще 173 учасники, що були вбрані в одяг, адаптований під національний, а вже за рік – 1961 учасник у вишиванках утворили величезний “живий” тризуб. До студентів та педагогічного колективу коледжу, які, до слова, прийшли на захід подекуди цілими сім’ями, долучились учні шкіл № 25 та №30, члени ветеранської організації, мешканці мікрорайону і звичайні випадкові перехожі.

ДВІЧІ ХМЕЛЬНИЦЬКІ ПОЛІТЕХНІКИ ВСТАНОВИЛИ НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ!

В усі віки дух нації був основою природної прихильності людини до власного народу. Ця прихильність – вічна, на ній ґрунтується відчуття Батьківщини. Глибокою духовністю пронизаний виховний процес у Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка». Приклади авторитетних наставників-викладачів, представників ювенальної превенції, відомих громадських діячів, письменників, митців, випускників коледжу, студентське середовище сприяють формуванню патріотизму, глибокого розуміння історії і культури українського народу.

ПАТРІОТИЗМ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ З ЛЮБОВІ ДО ЛЮДИНИ.

 

Відома подільська письменниця Лора Підгірна презентує свій творчий доробок.

 

Заступник міністра освіти і науки, доктор технічних наук, професор, випускник програми ССАР Юрій Михайлович Рашкевич на гостині в коледжі.

 

Зустріч із братами Капрановими.

 

Освідчення в коханні від політехніків під час КВК почула Марина Круть.

 

Львівська письменниця Анастасія Нікуліна презентує у ХПК свою нову книгу.

 

Відомий хмельницький шоумен Андрій Романіді та лідер гурту «Мотор’ролла» – Сергій Присяжний.

 

Зустрічі з ветеранами Другої світової та сучасної війни: 93-річний Микола Рязанцев і кіборги – захисники Донецького аеропорту в гостях у ХПК.

 

Зустріч із Організацією ветеранів Зарічанського мікрорайону.

 

У навчальному закладі не лише пропагується здоровий спосіб життя, толерантність, культивуються знання, а й створено всі умови для всебічного розвитку студентів: історичний музей, народознавча кімната «Українська світлиця», проводяться тематичні виховні години, просвітницькі тренінги, найрізноманітніші мистецькі заходи, КВК, еко-акції, виставки та експозиції архівних документів, присвячені пам’ятним датам української і світової історії.

ЗДІЙСНЮЄМО ВСЕБІЧНИЙ, ГАРМОНІЙНИЙ РОЗВИТОК СТУДЕНТІВ.

Політехніки цікавляться соціокультурним життям Хмельниччини. Вони є активними учасниками загальноміських заходів, відвідують театри, музеї, бібліотеки міста.

ФОРМУЄМО ОСОБИСТІСТЬ.

Ми пропагуємо національну ідею, відроджуємо прадавні народні традиції, виховуємо глибоку повагу та любов до Батьківщини. Репортажі про наші масштабні креативні мистецькі заходи та флешмоби: #22PushUpChallenge, «Естафета поцілунків», благодійні акції, творчо-інтелектуальний конкурси, «Містер та міс ХПК», «Свято звитяги та українського лицарства», «Героїчна Україна: від минулого до сьогодення» та інші зацікавили всі провідні хмельницькі телеканали.

ВИХОВУЄМО ПАТРІОТА ТА ГРОМАДЯНИНА!

Літо в політехніків – час активного відпочинку, здобуття нових вражень, знань і досвіду, час цікавих подорожей і знайомств, час для друзів і улюбленого хобі. Товариські стосунки, що формуються кураторами між одногрупниками протягом навчального року під час спільного відпочинку стають по-справжньому незабутніми.

СТУДЕНТСЬКІ РОКИ ПЕРЕРОСТАЮТЬ У МІЦНУ ДРУЖБУ ТРИВАЛІСТЮ В ЖИТТЯ.

Бути на землі Людиною – це вміти співпереживати, співчувати, допомогати. Найвища ознака професіоналізму вчителя – не лише виховати висококваліфікованого фахівця, але і людину, здатну до щирого прояву кращих гуманістичних якостей – чуйності, доброзичливості, співчуття, безкорисливої допомоги. Педагогічний колектив пишається тим, що наші студенти є саме такими. За їх активної участі проходять щорічні благодійні акції допомоги «Політехніки для дітей – з добром у серці!». Вихованці коледжу підтримують своїх друзів у Вовковинецькій школі-інтернаті, Хмельницькому обласному відділенні «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, СНІД» та інш.

ДО ЛЮДЕЙ ПОТРІБНО СТАВИТИСЬ ТАК, ЯК ХОЧЕШ, ЩОБ СТАВИЛИСЬ ДО ТЕБЕ – ЦЕ СПОСІБ ЖИТТЯ ПОЛІТЕХНІКІВ.

Сучасні реалії життя нам переконливо доводять: щоб ефективно допомагати, потрібно мати власні кошти. Політехніки вчаться заробляти і розвивати підприємницькі навички, які в найскрутніші економічні часи допомогли багатьом українцям не лише вижити, а й започаткувати власний бізнес. Осінній благодійний ярмарок на майданчику перед ХПК стає щорічним справжнім святом не лише для політехніків, а й для всього міста. До унікального дійства долучається вся велика політехнічна родина: хтось -як кулінар-кондитер та торговець, хтось -як шоумен, а інші – з величезним задоволенням розкуповують смаколики. Кожне відділення готує не тільки кулінарні цікавинки, яких хочеться скуштувати, а й феєричну гумористичну презентацію. Яскравих барв дійству додають учасники творчих студій Центру талановитої молоді.Традиційно, на майданчику перед коледжем, облаштована соціальна палатка для ветеранів та пенсіонерів. Усі вилучені кошти йдуть на благодійність, що і є проявом гідної людини, яка зі щирим серцем та з посмішкою на вустах творить добрі справи.

БЛАГОДІЙНИЙ КУЛІНАРНИЙ ЯРМАРОК – ЩОРІЧНЕ СВЯТКОВЕ ДІЙСТВО, ЯКЕ ЗГУРТОВУЄ ВСЮ ПОЛІТЕХНІЧНУ РОДИНУ!

Куратори академічних груп щоденно переконують студентів, що спорт не тільки покращує здоров’я, а й загартовує характер і волю, дає наснагу до життя , пробуджує активність і цілеспрямованість.

“НЕМАЄ НІЧОГО ВАЖЛИВІШОГО, АНІЖ ЖИТТЯ І ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ”,- ТАК СТВЕРДЖУЮТЬ ПЕДАГОГИ КОЛЕДЖУ.

Славний ювілей – 55 річчя, Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка» зустрічає у розквіті сил та з далекоглядними планами на майбутнє. І хоч сьогодні ми змушені обмежити проведення запланованих масштабних заходів та, змінюючи форми роботи, не змінюємо зміст виховної роботи навчального закладу – виховання інтелегентного, патріотичного, відповідального, інтелектуального спеціаліста з активною громадянською позицією і прекрасними діловими якостями.

БУТИ СТУДЕНТОМ ПОЛІТЕХНІЧОГО КОЛЕДЖУ – ОТРИМАТИ ЯКІСНУ ОСВІТУ В ПРЕСТИЖНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ !!!

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж