Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Урок державності «Ми різні – і в цьому наше багатство, ми єдині – і в цьому наша сила»

NewsComments Off on Урок державності «Ми різні – і в цьому наше багатство, ми єдині – і в цьому наша сила»

22 січня хмельницькі політехніки відзначили День Соборності України – одне із найважливіших державних свят. У всіх академічних групах був проведений урок державності «Ми різні – і в цьому наше багатство, ми єдині – і в цьому наша сила». Куратори груп нагадали студентам про непересічну історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, а також підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради, що сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Важливість цих подій в історії країни важко переоцінити, адже вони пов’язані з процесом об’єднання українських земель, тож доброю традицією відзначення свята в різних куточках нашої країни стало проведення символічного об’єднавчого “живого ланцюга”. І цьогоріч у Хмельницькому відбувся організований управлінням молоді та спорту міської ради захід, під час якого всі бажаючі взялися за руки та об’єднали два береги Південного Бугу! Політехніки разом із головою студпрофкому Наталією Роїк долучитись до цього яскравого флешмобу. 

Цікаво, змістовно та інформативно відзначили День Соборності студенти трьох груп першого курсу відділення комп’ютерної інженерії . Вони разом із керівником правового гуртка «Феміда» Тетяною Матіяш провели інтелектуально-правову вікторину «Символи держави». Захід сприяв вихованню у студентів національної свідомості та патріотичних почуттів, що базуються зокрема і на знанні історії своєї держави та її символів.

Група АТ- 181 разом із куратором Олександром Нижником відвідала урочистості з нагоди Дня Соборності, що відбулись у Хмельницькій дитячій школі мистецтв.

Бібліотекарі навчального закладу до Дня Соборності України підготували книжково-ілюстративну виставку «Історичний урок єднання», де кожен бажаючий може отримати більш детальну інформацію про цей важливий період в історії нашої держави.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж