Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Благодійна акція «Політехніки дітям – з добром у серці!»

NewsComments Off on Благодійна акція «Політехніки дітям – з добром у серці!»

Найдорожчий скарб кожного народу – його діти. І від того, якими вони стануть, у що віритимуть, як будуть вміти знаходити порозуміння між собою, залежить майбутнє нашої планети. Чужих дітей не буває. У кожного своя доля: хтось щасливо живе у благополучній родині, хтось – вихованець сиротинця чи бореться з тяжкою недугою. І всі потребують співчуття, вдячності, любові до ближнього. Тільки тоді зможе світ змінитися на краще, коли ми не будемо байдужими. Хмельницькі політехніки не залишають поза увагою тих, хто потребує допомоги. Щороку, у рамках благодійної програми «Політехніки для дітей – з добром у серці!» вони вирушають до своїх підопічних у Вовковинецьку школу-інтернат та відвідують Хмельницьке обласне відділення «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, СНІД». Самі акції відбуваються напередодні магічного свята Святого Миколая, а підготовка до них розпочинається задовго до цього: проводиться масштабний благодійний ярмарок, студенти активно долучаються до заходу «Політехніки дітям – з добром у серці!»


Ранок 17 грудня розпочався з передсвяткових турбот. Активісти волонтерського гуртка разом із заступником директора з виховної роботи Людмилою Багас та головою студентського профкому Наталією Роїк займались пакуванням подарунків, придбаних за кошти від благодійного ярмарку, принесених з дому студентами та їхніми батьками, співробітниками, небайдужими хмельничанами. А носити в транспорт було що: ігровий центр (телевізор,приставка, тумбочка), велосипеди та санчата, одяг і взуття, книги, канцелярські товари, інтелектуальні настільні ігри, іграшки, фрукти та різноманітні смаколики. Подарунків було так багато, що цьогоріч орендували вже великий автобус, оскільки в малий це все вже б не помістилось.

Проводжаючи політехніків – волонтерів у дорогу, директор навчального закладу Вадим Володимирович Овчарук сказав, що він пишається студентами коледжу , які не лише успішні у навчанні, а й є благородними, великодушними та шляхетними людьми, що з радістю дарують частинку свого душевного тепла та любові тим, кому на цій землі її бракує.

Зустріч з підопічними була як завжди осяяна гарним настроєм і душевним теплом. Приємне спілкування, рухливі ігри та новорічні пісні викликали щирі усмішки на обличчях у дітей. Святкового настрою додали і подарунки від політехніків. Особливо зраділи вихованці інтернату ігровому центру. Ледь дочекавшись того моменту, коли фахівці, що приїхали разом із волонтерами, вмонтували телевізор, приставку та тумбочку до неї, школярі з величезним захопленням спробували пограти у незвичні, але такі цікаві їм ігри.


Наступного дня політехніки відвідали Хмельницьке обласне відділення Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ, СНІД та поспілкувались із співробітниками установи, котрі , зрозуміло, бережуть конфіденційну інформацію щодо своїх підопічних. Можливо, саме з цієї причини сюди не надходить багато благодійної допомоги, а тому привезені політехніками подарунки дуже необхідні для людей, що змушені жити з тяжкою недугою.

У день Святого Миколая особливу увагу приділили студентам пільгових категорій, які навчаються в нашому навчальному закладі. Директор коледжу Вадим Володимирович Овчарук спільно зі студпрофкомом привітали їх зі святами та подарували солодкі гостинці.

Діяльність політехніків і масштабні благодійні акції висвітлюються у ЗМІ та знаходять широкий суспільний резонанс у місті. До нас звертаються люди, які опинились в складних життєвих ситуаціях. Звісно, перші, кому політехніки спішать на допомогу, наші вихованці. У жовтні всією дружньою політехнічною родиною зібрали близько 18 тис. грн. благодійної допомоги студенту відділення заочного навчання Олександру Рибаку, якого було поранено в зоні ООС. Допомогу на лікування у розмірі 2000грн. передано п’ятнадцятирічній Даші Рудаковій, яка бореться з важкою недугою. Нещодавно до нас звернулися представники Українського товариства сліпих і коледж виділив 500грн. На своїй сторінці у Фейсбук члени товариства з вдячністю написали, що для них надзвичайно важливо знати: у вирішенні щоденних проблем вони не самотні, є люди, які у важку хвилину можуть підставити дружнє плече.
Своїм громадянським обов’язком та проявом патріотизму вважають політехніки і волонтерську допомогу фронту, зокрема, лише у цьому навчальному році було зібрано 12 тис. грн. на лікування поранених військовослужбовців 8-го полку сил спеціального призначення. Долучаються політехніки і до діяльності відомих благодійних фондів. Протягом трьох днів, з 16 по 18 грудня, студенти коледжу, переважно мешканці гуртожитку, разом із вихователем Марією Олександрівною Галінською допомагали фонду “Карітас” завантажувати подарунки для людей, які перебувають у кризових життєвих обставинах.


Щирі та зворушливі слова про добрі справи політехніків, що линуть звідусіль, надихають нас, надають нових сил на шляху безкорисливого служіння, спонукають не зупинятися й не зважати на жодні зовнішні обставини та перепони.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж