Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Засідання методичної ради

NewsComments Off on Засідання методичної ради

27 листопада відбулось засідання методичної ради Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» – постійно діючого органу , що визначає основні напрями роботи навчального закладу, сприяє удосконаленню навчально-виховного процесу і здійснює контроль якості виконання посадових обов’язків , прийнятих рішень і наказів керівництва. Засідання відбулось за участю адміністрації навчального закладу, завідувачів відділень, голів циклових комісій, провідних викладачів.
Першим питанням стало обговорення законодавчих проблем освітянської галузі в нашій країні. Директор коледжу, доктор економічних наук, доцент Вадим Володимирович Овчарук доповів присутнім про стан впровадження в дію прийнятого та підписаного президентом В.Зеленським Закону України «Про фахову передвищу освіту». Прийняттю закону передували чисельні Парламентські слухання, консультації та обговорення на профільному комітеті ВРУ з залученням установ та організацій причетних до надання освітніх послуг і громадськості. Станом на сьогоднішній день приймаються Урядом та схвалюються Верховною Радою України Програми дій, що йдуть врозріз із положеннями закону, не відповідають нормам Європейського освітнього простору і сприяють збільшенню відтоку трудових ресурсів за кордон. Саме тому на Офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрована петиція за авторством Гринчій Я.В. з вимогою дослухатись до освітян. 5 грудня, повідомив Вадим Володимирович, відбудеться загальноукраїнська конференція «Місце фахової перед вищої освіти в системі освіти України», на якій представники навчальних закладів планують обговорити з керівництвом держави шляхи розвитку освітянської галузі та недопущення її знищення.


https://petition.president.gov.ua/petition/79560
Другим питанням порядку денного став аналіз результатів ДПА/ЗНО. Заступник директора з навчальної роботи Геннадій Васильович Федосюк зазначив, що наш коледж має гарний досвід підготовки студентів до ДПА/ЗНО і за результатами попередніх двох років займає друге місце серед навчальних закладів І-ІІ р.а. Педагоги враховують індивідуальні особливості кожного студента, ефективно працює система повторного вивчення та додаткових консультацій. Це сприяє не лише збереженню студентського контингенту коледжу, а й продовженню навчання наших студентів у провідних університетах, у переважній більшості – Львівській Політехніці.
Особливістю цьогорічного ДПА/ЗНО, зазначає Геннадій Васильович, є здача трьох предметів : українська мова та література є обов’язковим, математика чи історія України – на вибір, третій предмет – на вибір студента. Тут є важливим врахування індивідуальних особливостей кожної дитини, правильно зорієнтувати її відповідно до успішності та планів подальшого навчання. Заступник директора з навчальної роботи подякував колективу за гарні результати роботи та висловив сподівання, що педагоги політехнічного будуть продовжувати працювати над підвищенням свого професійного рівня, зазначивши , що для цього сьогодні є різні можливості.


Його думку продовжила викладач-методист Ірина Анатоліївна Желавська, яка виступила з доповіддю «Навчаймось вчитись: потужні розумові інструменти для опанування складних предметів» Вона розповіла про власний досвід використання Он-лайн курсів, що дозволяють переглядати відеолекції від кращих викладачів світу, виконувати інтерактивні текстові завдання та творчі вправи для перевірки набутих знань.
https://prometheus.org.ua
В ХПК педагоги не тільки навчають студентів, а й постійно працюють над підвищенням свого фахового рівня.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж