Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

«Здоровий спосіб життя і моє майбутнє»

NewsComments Off on «Здоровий спосіб життя і моє майбутнє»

«Здоровий спосіб життя і моє майбутнє» – виховні години під такою назвою пройшли в усіх академічних групах 2-4 курсу Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» напередодні Дня фізичної культури та спорту. Куратори ще раз звернули увагу студентства на пряму залежність способу життя на стан здоров’я, розвиток професійної кар’єри, побудову гарних родинних стосунків. За словами найвідомішого українського мудреця і філософа Григорія Сковороди, «що полюбив, в те й перетворився». Обравши спорт – стаєш людиною, здоровою і тілом, і духом, обравши шкідливі звички – втрачаєш і здоров’я, і повагу в суспільстві.

Про важливість фізичної культури та спорту цього дня поговорили і зі студентами 1-го курсу. Для них в актовій залі був проведений Олімпійський урок за участю начальника управління молоді та спорту ХМР Сергія Степановича Ремеза та Чемпіона паралімпійських ігор 2004, 2008, 2016 років, срібного призера паралімпійських ігор 2012р., двохразового Чемпіона світу, срібного призера ЧС, двохразового бронзового призера, чотирьохразового Чемпіона Європи Володимира Антонюка.


Цей молодий чоловік на своєму прикладі демонструє, що спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю, дає наснагу жити на повну, незважаючи ні на що. Сьогодні досягнення Володимира оцінені суспільством, він Почесний громадянин м. Хмельницького, здобуває вищу економічну освіту, будує амбітні плани на майбутнє.

Про роль спорту у становленні особистості не з чуток знає і керівник фізвиховання Хмельницького політехнічного коледжу Іван Іванович Шимків. Сьогодні цей чоловік – заслужений тренер України, майстер спорту України з кіокушинкай-карате – є уособленням сили та міцного здоров’я, а в дитинстві, зізнається Іван Іванович, за станом здоров’я був звільнений від занять фізичною культурою.

Наше місто, – зазначає у своїй розмові зі студентами під час Олімпійського уроку Сергій Степанович Ремез – славне великою кількістю видатних спортсменів. Сьогодні кожен хмельничанин може безкоштовно займатися фізкультурою та спортом завдяки хорошій спортивній інфраструктурі, яка з року в рік покращується.

Великі можливості мають і студенти політехнічного коледжу. Тут активно функціонують спортивні гуртки та секції, обладнані стадіон з біговими доріжками, гімнастичне містечко, футбольне поле, майданчики для гри в баскетбол, волейбол та міні-футбол, куточки для гри у шахи та шашки, спортивний та тренажерний зали. Зі студентами працюють досвідчені тренери, що мають власні досягнення у спорті: Шимків Іван Іванович, заслужений тренер України, майстер спорту України з карате кіокушинкай; Свіцельський Микола Олімпіанович, майстер спорту СРСР з боротьби дзюдо; Старцун Петро Романович, почесний працівник фізичної культури і спорту України, кандидат в майстри спорту з баскетболу та військово-спортивного багатоборства; Пахолюк Олександр Володимирович, кандидат в майстри спорту з гандболу; Кушнір Віктор Леонідович, гвардії майор, кандидат в майстри спорту з кульової стрільби,викладач предмету «Захист Вітчизни»; Бельський Анатолій Володимирович, кандидат в майстри спорту з футболу.

Весь колектив Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» щиро вітає їх та всіх прихильників здорового способу життя з Днем фізичної культури і спорту. Нехай щастить усім, хто присвятив своє життя великій справі, яка символізує силу, мужність і велич духу!

 

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж