Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Розпочато роботу по створенню проекту «Розумна кімната»

НовиниКоментарі Вимкнено до Розпочато роботу по створенню проекту «Розумна кімната»

На базі гуртка «Хмельницький політехнік», що працює у Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» розпочато роботу по створенню проекту «Розумна кімната» на базі Arduino. Організатором проекту є активна учасниця гуртка, студентка 2 курсу відділення програмування Марина Нагачевська. Вона створює команду студентів різних відділень коледжу для участі у проекті. Пропонуємо всім бажаючим долучатись. Для участі в проекті також можна звертатись до керівника гуртка Олексія Васильовича Матвєєва.

Коротка довідка про проект:
Arduino – це платформа для розробки, а саме для швидкого та зручного створення різного роду електронних пристроїв, гаджетів, в нашому випадку- розумної кімнати.
Arduino може використовуватися як для створення автономних інтерактивних об’єктів, так і підключатися до програмного забезпечення, яке працює на інших комп’ютерах, серверах чи в хмарі.
Основою Arduino є мікроконтроллер.
Мікроконтролер це зовсім інший рівень саморобних пристроїв, це цілий новий світ, яким ми можемо повністю керувати.
Ці пристрої можуть спрацьовувати як на теплову енергію, так і на рухи, звук, світло. Генеруватимуть повідомлення, інформуватимуть нас про стан розумної кімнати. Як правило, такі набори контролюють роботу техніки всередині будинку, комунікації, системи безпеки.
На першому етапі ми облаштуємо розумний дім простим набором датчиків та контролерів.
Уявіть собі: Ви зайшли в кімнату та автоматично ввімкнулось світло. Якщо дуже яскраво світитиме сонце – система приспустить жалюзі.
Чи ви достали телефон, зайшли в додаток, натиснули на певну кнопку і ввімкнулось світло, чи відкрились штори, ввімкнули свою улюблену музику не заходячи в кімнату. За допомогою додатку ви зможете отримувати інформацію про вологість повітря, температуру в кімнатах. Не потрібно буде хвилюватись про забуті включені прилади, адже ви зможете керувати всіма розетками одночасно. Навіть ваші домашні рослини будуть вдячні за більш якісний догляд, адже розумний дім не забуде їх полити.

17630146_283925018699381_8135421842900461633_n
Отже, можливостей для застосування мікроконтролера Arduino безліч, вони обмежені лише фантазією.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж