Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

ІНЕМ продовжує активно працювати над акредитацією міжнародних освітніх програм

НовиниКоментарі Вимкнено до ІНЕМ продовжує активно працювати над акредитацією міжнародних освітніх програм

У рамках Стратегічного плану розвитку Національного університету «Львівська політехніка» до 2025 року вагому роль відіграє міжнародна акредитація освітніх програм. Про досягнення Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту детальніше розповів заступник директора Інституту, кандидат економічних наук, доцент Володимир Жежуха.

На початку 2019 р. з ініціативи Ректора Львівської політехніки Юрія Бобала, проректорки Наталії Чухрай, директора нашого інституту Олега Кузьміна та професора кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Ігоря Олексіва в університеті розпочали діяльність з міжнародної акредитації ІНЕМу за стандартами Business Graduates Association (BGA, Лондон), що є партнером всесвітньо-відомої акредитаційної агенції бізнес-шкіл AMBA (Association of MBA’s) (Лондон). Як відомо, AMBA входить до трійки лідерів у цьому сегменті (triple crown) разом із AACSB International (США) та EQUIS (ЄС). Перша зустріч у цьому напрямку відбулася у лондонському офісі AMBA, в якій взяли участь проректорка Наталія Чухрай та професор Ігор Олексів.

Асоціація BGA об’єднує в одну мережу університети та бізнес-школи, що отримали акредитацію AMBA. Основна мета такого поєднання – поширення освітніх програм у сфері бізнесу найвищої якості. Бачення BGA полягає у тому, щоб стати провідним глобальним рухом за відповідальне управління у сфері бізнесу, а також за позитивний вплив на бізнес-процеси і навчання упродовж життя. На думку BGA, реалії сьогодення зумовлюють потребу у сильних ділових лідерах і менеджерах, здатних розв’язувати проблеми бізнесу зараз і в майбутньому. Місія BGA – забезпечити, щоб бізнес-школи впроваджували інновації у підготовці фахівців та виходили за межі традиційних методів навчання.

Завідувачка кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Ольга Пирог очолила створену проєктну команду, результатом тривалої роботи якої стала підготовка і подання необхідної заявки для членства. Тож уже у листопаді 2019 року BGA надала Навчально-науковому інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки статус бронзового члена.

Отриманню цього статусу передувала ретельна перевірка Львівської політехніки та ІНЕМу від BGA на відповідність 9 основоположним принципам Хартії BGA (врахування потреб економіки, сприяння економічному зростанню та розвитку; дотримання принципів етики і сталого розвитку ООН; ефективне управління, інституційна стійкість та цілісність; створення цінності шляхом співпраці з іншими академічними установами; постійне вдосконалення; вплив на бізнес-середовище, інновації; залучення усіх стейкхолдерів та повага до них; дотримання принципів рівності та різноманітності; працевлаштування випускників і корпоративні відносини).

Отримавши статус бронзового члена, наш інститут вже зараз використовує хаб з навчальним ресурсом у сфері бізнес-освіти, відео та e-learning матеріали, аналітичні огляди і звіти для бізнес-шкіл, LinkedIn-групи для міжнародного співробітництва, менторство від провідних міжнародних бізнес-експертів, бере участь у вебінарах, воркшопах, майстер-класах з участю провідних міжнародних експертів тощо.

Крім того, Львівська політехніка має змогу використовувати бренд BGA в у рекламних цілях Університету, а на сайті BGA здійснюється лістинг Інституту економіки і менеджменту.

Це все дає змогу нам удосконалювати освітні програми на усіх рівнях вищої освіти згідно з принципами ESG (Стандартів і рекомендацій щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти) та рекомендацій BGA.

Членство у BGA надало Львівській політехніці та Навчально-науковому інституту економіки і менеджменту ще й такі переваги:

  • кращу можливість залучення іноземних студентів та аспірантів на навчання;
  • можливості укладення угод про навчання за програмами подвійних дипломів із авторитетнішими університетами;
  • додаткові можливості дослідницької співпраці з кращими закладами вищої освіти, також у сегменті реалізації міжнародних проєктів;
  • посилення позицій у сегменті співпраці з рейтинговішими стейкхолдерами.

У Стратегічному плані розвитку Національного університету «Львівська політехніка» до 2025 року передбачено повну міжнародну акредитацію Інституту економіки і менеджменту, над чим продовжують працювати в Інституті.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж