Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

День відкритих дверей провели у коледжі для учнів шкіл і закладів профтехосвіти та їхніх батьків

НовиниКоментарі Вимкнено до День відкритих дверей провели у коледжі для учнів шкіл і закладів профтехосвіти та їхніх батьків

Добра слава про високий рівень знань та професійних навичок, що отримують студенти Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка», спонукає абітурієнтів вступати на навчання саме до нас. Традиційно ми є лідерами за кількістю поданих заяв від абітурієнтів. У 2019р. їх було 1346 – це більше, ніж у всіх інших навчальних закладах м. Хмельницького разом узятих. Ми щороку збільшуємо кількість студентського контингенту і, 2019 року, мали знову рекордне поповнення – 486 студентів (232 – бюджет, 254 – контракт). Сьогодні у нас навчається 1558 студентів (хоч ще декілька років тому було біля 1000) – це найбільше серед усіх коледжів Хмельниччини.

Ще одним підтвердженням високих рейтингів Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» є величезна кількість відвідувачів Дня відкритих дверей, що відбувся у ХПК 22 лютого 2020року.

Знайомство з навчальним закладом розпочиналось з виставки технічних досягнень політехніків. Тут були представлені інновації в галузі комп’ютерної, промислової та автомобільної техніки, зразки наочності, що використовуються при проведенні занять, діючі макети пристроїв, виготовлених студентами під час курсового та дипломного проектування і виробничих практик, ігрові куточки та інші цікавинки.

Офіційна частина заходу відбулась у вщерть заповненій актовій залі, що ледь вмістила всіх бажаючих випускників шкіл та їх батьків, які виявили величезний інтерес до навчального закладу, цікавились питаннями вступу, навчання, в тому числі і за державні кошти, можливостями всебічного розвитку, проживанням у гуртожитку, здобуттям додаткових професій та навичок, особливостями подальшого навчання за скороченою програмою у Національному університеті «Львівська політехніка» та ін. На всі ці питання відповів у своєму виступі директор Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка», доктор економічних наук, доцент Вадим Володимирович Овчарук . Він розповів присутнім про конкурентні переваги навчального закладу, що виводять його у лідери галузі. У нас досвідчений педагогічний колектив та одна з найпотужніших матеріально-технічних баз, яка щороку покращується. Якісна навчально-виробнича підготовка забезпечується тісним зв’язком з виробничими підприємствами. У навчальному закладі активно займаються курсовою підготовкою студентів, зокрема наші вихованці мають змогу отримати водійські посвідчення категорії «В», пройти курси з інформатики, програмування, 3-D моделювання. Завдяки підписаній угоді з американськими партнерами, ми отримали 60 місць за ліцензованою програмою «SOLIDWORKS», що дає змогу нам видавати сертифікати для роботи не тільки в Україні, а й в Європі та США. Крім того, з метою підготовки сертифікованих фахівців з розробки та експлуатації комп’ютерних мереж, Інтернет-речей та програмування ми розпочали співробітництво з провідною світовою корпорацією з підготовки сертифікованих фахівців в ІТ-галузі американською компанією Cisco Networking Academy. З метою забезпечення дуальної освіти наш навчальний заклад, за спеціальністю «Обслуговування верстатів з ЧПУ» та «Обробка матеріалів на верстатах та автоматичних лініях» започаткував партнерський формат співпраці з німецько-українським освітнім центром «Львівська політехніка» ПРОМИСЛОВІСТЬ І ТОРГІВЛЯ ЕРФУРТА. Студенти відділення «Інженерна механіка» проходитимуть стажування в Федеративній Республіці Німеччині. Для підвищення ефективності закладу, зацікавленості студентів до навчання та наукової роботи в Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» відкрито інноваційний проект – підрозділ Tech StartUp School. Студенти коледжу постійно виборюють призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах і олімпіадах серед студентів закладів фахової передвищої освіти, є лідерами обласних змагань.

Питання вступної кампанії висвітлив відповідальний секретар приймальної комісії Дмитро Олександрович Пижов. Він звернув увагу присутніх на те, що вже сьогодні активно працюють підготовчі курси та приймаються заяви на заняття у наступних групах.

Про насичене соціокультурне та спортивне життя у коледжі розповіли активісти студпрофкому. У навчальному закладі активно діє Центр талановитої молоді «Політехнік», в рамках якого функціонують різноманітні гуртки та творчі студії за інтересами. Наші студенти додатково та безкоштовно займаються 7-ма видами спорту, займають перші місця в загальноміських та обласних змаганнях, зокрема у «Джурі» Наші масштабні флешмоби заносяться до Книги рекордів України.

Після офіційної частини всі присутні, розділившись на три окремі групи, пройшли унікальним приміщенням освітнього закладу, що було побудоване саме під потреби навчання технічним спеціальностям. Тут достатньо спеціалізованих майстерень та лабораторій, станків та обладнання, комп’ютерних класів та телестудій. Враховані і культурно-просвітницькі та санітарно-побутові потреби студентів – велика комп’ютеризована бібліотека, музей, кімната народознавства, просторий спортивний та тренажерний зали, куточки для ігор в шахи та інші інтелектуальні ігри, медичний, стоматологічний кабінет, їдальня з демократичними цінами та декілька буфетів.

Відділення економіки та менеджменту підготувало для майбутніх абітурієнтів ще один сюрприз. Тут була проведена економічна вікторина, головним призом якої стала брендова кружка Хмельницького політехнічного коледжу, що сподіваємось, стане гарним талісманом для переможця.

В День відкритих дверей поріг коледжу вперше переступило чимало юних технарів та економістів – тих хто з дитинства щось майструє, створює, модернізує, тих, хто любить рахувати, прогнозувати, поважає точні науки і не мислить себе без ІТ-технологій. Ви прийшли за правильною адресою. Саме тут ваші знання знайдуть розвиток, саме тут ви станете справжнім фахівцем. Бажаємо всім успішної вступної кампанії!

 

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж