Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

“Фестиваль швидкості” за участю автомобілістів-політехніків

НовиниКоментарі Вимкнено до “Фестиваль швидкості” за участю автомобілістів-політехніків

Машини, наче з фільму “Форсаж”, звуки моторів, драйвова музика, польовий ресторан та розваги для дітей: масштабний «Фестиваль швидкості» за участю близько 4-ох тисяч людей відбувся у місті Хмельницькому на території аеродрому. Змагалися автівки й мотоцикли і, звісно, – авто- та мото-любителі. Серед них студенти та випускники спеціальності «Автомобільний транспорт» Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка».
На одному з майданчиків заходу випускник ХПК, автомобіліст Михайло Тополян, на власноруч «прокаченому» автомобілі завзято дріфтував, надаючі послуги дріфт-таксі. Від свисту шин закладало вуха.
Ну а як дріфтували і змагалися мотоцикли, розповів студент Влад Халаман, що брав участь у заїздах на мотоциклах: «Я перший раз на таких змаганнях і вражений цим дійством. На дорозі у місті такої швидкості не покажеш, все ж таки правила дорожнього руху не дозволяють, а тут я відірвався на повну».
Та основною принадою дійства було змагання з драг-рейсингу – це дистанція в 402 метри на швидкість. Учасником у ньому під номером «34» став наш студент Максим Колодзей на автомобілі Mercedes-Bens C 220. За його словами, «в крові бушував адреналін, «купа» емоцій». Результат Максима склав 14,2 с. А рекордсменом заходу став львів’янин на автівці Audi. Час, за який він проїхав 402 метри, склав 11,4 секунди. Про це повідомив голова федерації автоспорту в Хмельницькій області Захар Карпишин.
Після визначення рекорду, гул моторів змінився на драйвову музику. Тож всі відвідувачі мали змогу зловити танцювальну хвилю. Свято вдалося, а студенти-політехніки ще раз переконались у тому, що правильно обрали професію, адже, що може бути краще, ніж поєднання в одній улюбленій справі хобі та роботи.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж