Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка"

Cпівпраця Хмельницького політехнічного коледжу із зарубіжніми партнерами

НовиниКоментарі Вимкнено до Cпівпраця Хмельницького політехнічного коледжу із зарубіжніми партнерами

Продовжується тісна співпраця Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» із зарубіжніми партнерами. 1-4 липня директор навчального закладу, голова Ради директорів ЗВО І-ІІ р.а. Хмельницької області доктор економічних наук, доцент Вадим Володимирович Овчарук як один із перших випускників Програми академічних обмінів імені Фулбрайта (ССАР) взяв активну участь у робочій зустрічі представників уряду, парламенту та випускників Програми ССАР з американськими колегами Вільмою Фуентес та Джефрі Міліганом. Саме вони минулої осені були кураторами вивчення українцями досвіду роботи Ком’юніті Коледжів штату Флорида (США) і сьогодні продовжують приділяти значну увагу розвитку освітньої сфери в Україні.
Темою жвавих дискусій стало обговорення компромісного варіанту ухваленого у другому читанні законопроекту «Про фахову передвищу освіту». Учасники зустрічі висловлювали різні думки щодо необхідності внесення в подальшому поправок до закону, але всі були єдині в одному – законопроект повинен бути негайно підписаний Президентом, оскільки технікуми, коледжі та училища опинились за правовим полем. Учасники зібрання одноголосно прийняли рішення звернутись до Президента, аргументуючи необхідність термінового підписання законопроекту. І вже через три дні Володимир Зеленський підписав документ. Активна позиція освітян, депутатського корпусу, розуміння Президентом важливості законопроекту для розвитку держави дало свої плоди: у 2019-2010 навчальний рік освітяни ввійшли з новим законом, баченням перспектив розвитку та шляхів покращення своєї діяльності.
У серпні в Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» відбулась зустріч з німецькою делегацією. Обговорювались шляхи взаємодії по покращенню навчання та наданню баз практики для наших студентів на німецьких підприємствах. З метою більш глибокого вивчення пропозицій щодо тимчасового працевлаштування політехніків на німецьких підприємствах, в рамках підписаної угоди про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» та Торгово-промисловою палатою німецького міста Ерфурта, Вадим Володимирович Овчарук у складі української делегації 8 вересня вирушає до федеральної землі Тюрингія, де знаходяться підприємства ТПП, готові взяти студентів коледжу для проходження навчально-виробничої практики.

 

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж