Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

У Львівській політехніці запровадять нові навчальні програми англійською мовою для студентів-стартаперів

NewsComments Off on У Львівській політехніці запровадять нові навчальні програми англійською мовою для студентів-стартаперів

Нещодавно п’ятеро викладачів Національного університету «Львівська політехніка» повернулися з десятиденного навчання у Лондоні. Головна мета поїздки, що відбулася в межах гранту Creative Spark, — навчання та напрацювання програми навчального курсу для розвитку стартапів в Україні.

— Усе навчання проходило в дуже цікавому форматі — шоу. Плануємо здобутий досвід перенести й на навчання у Національному університеті «Львівська політехніка» та Tech StartUp School. Вже за кілька днів четверо британських викладачів завітають до нас. І з 8 до 10 лютого навчатимуть молодь розвивати власні ідеї, стартапи, — каже директор Tech StartUp School професор Назарій Подольчак.

Політехніки також зустрілися з представниками одного з найбільших світових венчурних фондів — SOS Ventures. Навесні вони приїдуть у Tech StartUp School і тут відбудуться демо-дні з презентації стартапів.

Окрім цього мали нагоду взяти участь у круглому столі «Реальні зміни в Україні. Майбутні лідери», де відомий український співак та громадський діяч Святослав Вакарчук виступив зі заявою, що йтиме у велику політику, щоправда зі засторогою про президентські вибори. Тобто формує команду для участі у політичному житті, але не претендуватиме на президенство.

— Вже невдовзі в Інституті адміністрування та післядипломної освіти Львівської політехніки запустимо курс «Технологія розробки стартапів» англійською мовою. Також робитимемо спеціалізований курс для преакселераційної стадії стартапів. Плануємо охопити близько 20 університетів. Тобто в навчальній програмі візьмуть участь не менше 500 студентів. Викладачі їздитимуть у ці міста, окрім прифронтових міст, як, наприклад, Маріуполь. Звідти запросимо студентів у найближчі міста, де відбуватиметься навчання  в Одесу чи Миколаїв, або до Львова. Навчання безкоштовне. Головні наші очікування та британських викладачів, щоб ідеї відповідали вимогам англійського ринку та були цікаві їхнім інвесторам, — додав Назарій Юрійович.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж