Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

День Святого Валентина – це привід ще раз поговорити про кохання

NewsComments Off on День Святого Валентина – це привід ще раз поговорити про кохання

День Святого Валентина – це привід ще раз поговорити про кохання. Про різні аспекти, в тому числі – і про несвяткові його сторони.
15 лютого у Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» студенти груп ОА-142 та МЕ-161 зустрілись із відповідальним за санітарно-просвітню роботу Хмельницького обласного шкірновенерологічного диспансеру лікарем Тарасом Володимировичем Заярнюком.
Виховна година носила назву «Бережи здоров’я змолоду…». Тарас Володимирович зауважив, що останнім часом в Україні спостерігається ріст числа захворювань, переданих статевим шляхом, особливо серед молоді. Проблема давня, як світ — венеричні захворювання. Точніше група інфекційних хвороб: сифіліс, гонорея, трихомоніаз, хламідіоз, уреаплазмоз, генітальний герпес. Класичні захворювання, які передаються при інтимній близькості, описав ще Гіппократ. З тих пір перелік недуг помітно поповнився, їх таки навчилися лікувати і про них стали говорити відверто. Через відсутність достовірної інформації багато людей думають, що небезпека перебільшена. Венеричні хвороби перестали викликати острах. Принаймні, побутує думка: «Навіть якщо і заразишся (звісно, не СНІДом), вилікуватися – пара дрібниць, при сучасних-то засобах!» Успіхи медицини створюють ілюзію, нібито можна обійтися без лікаря – треба приймати антибіотики, і усе мине. Це дуже небезпечна помилка. Без кваліфікованої допомоги хвороба не пройде, а перейде на більш важку стадію, і проявиться, коли зробити щось стане дуже важко, а часом – і неможливо. Реальність вчить, що про власну безпеку потрібно дбати завжди. І найкращим засобом стане тільки виважена моральна поведінка, яка оберігає людину від випадкових стосунків.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж