Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Говорили про СНІД

NewsComments Off on Говорили про СНІД

Здається, що наші сучасники знають про цю хворобу все, в першу чергу – про те, як вберегтися від неї, але медична статистика доводить, що хвороба продовжує розповсюджуватись. На 1 листопада 2016 р. у Хмельницькому обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом на обліку знаходиться 2005 осіб. Хвороба вражає переважно молодих людей, найбільш активну в репродуктивному і працездатному відношенні верству населення. Тому так важливо не забувати про прості методи запобігання зараженню, які, до речі, вбережуть не тільки від СНІД, але й від цілого ряду інших хвороб. Та, якщо лихо сталося, або у Вас є хоч якісь сумніви щодо можливості заразитися – не пошкодуйте часу, зверніться до фахівців регіонального товариства Хмельницького обласного відділення «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ-СНІДом» ( пр. Миру, 82 Тел. 067 380 41 43) чи Хмельницького обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом (вул. Сковороди, 17 Тел. 2-40-56) Вони зрозуміють, допоможуть та вбережуть від подальших неприємностей, тому що рання діагностика та вчасне лікування не тільки зупиняє хворобу в її розвитку, але й робить людину безпечною для оточуючих.
Ще одна проблема, пов’язана зі СНІД – це упередженість стосовно ВІЛ-позитивних людей, низький рівень толерантності щодо них. Фахівці стверджують – боротися треба з інфекцією, а не з людьми. Дотримання простих правил безпечної поведінки унеможливить зараження. А пам’ятати про небезпеку потрібно завжди, тому що ми ніколи не знаємо які хвороби має та чи інша людина, часто вона і сама про це ще не здогадується. http://news.tv7plus.com/…/studentam-politehnichnogo-koledz…/
Більш детально про хворобу, шляхи передачі та безпечну поведінку можна дізнатись з брошур та буклетів Хмельницького обласного відділення «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ-СНІДом», які організація передала до бібліотеки коледжу. Кожен бажаючий може взяти собі примірник, з тих, що знаходяться у вільному доступі на поличці у читальному залі.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж