Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВІДВІДАВ ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ

NewsComments Off on ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВІДВІДАВ ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ

9 вересня Хмельницький політехнічний коледж НУ “Львівська політехніка” зустрічав вельмишановних гостей Президента України Зеленського Володимира Олександровича, тимчасово виконуючого обов’язки Міністра освіти і науки України Шкарлета Сергія Миколайовича, представників уряду та облдержадміністрації.

Традиційно коледж є лідером за кількістю поданих заяв від абітурієнтів. Не виключенням став і 2020 рік – 1234 заяви. Три роки поспіль коледж здійснює набір повного ліцензованого обсягу (за денною формою навчання). За останні 5 років контингент закладу зріс на 29%. Наразі в закладі навчається 1564 студенти – це найбільший контингент серед усіх коледжів Хмельниччини. Цьогоріч коледж знову має  рекордне поповнення –  486 студентів. Це стало причиною візиту Президента України до хмельницьких політехніків.

Під час візиту Президенту та членам делегації презентовано удосконалення комп’ютерних систем коледжу, що дає змогу будувати будь-який процес господарювання з допомогою автоматизованої системи управління. Також студенти показали 3D-принтер, який може створювати складні механізми за один раз.

Окрім того, студенти продемонстрували тренажер для вдосконалення навичок практичного керування легковиком. Аналоги коштують 200 тис грн, а цей обійшовся лише в 16 тис грн, похвалився студент-розробник. “Потужна матеріально-технічна база дає можливість готувати спеціалістів на рівні сучасних вимог. Якісними показниками роботи коледжу є високі досягнення на предметних олімпіадах, підписані договори про партнерство з світовими лідерами галузей – «SOLIDWORKS», співпраця з американськими ІТ-компаніями”, – зазначив директор коледжу Овчарук В.В.

Також Глава держави взяв участь у телемості «Студентство єднає Україну», під час якого на зв’язку з Хмельницьким були студенти Маріупольського будівельного коледжу.

У вступному слові Президент наголосив, що вітає будь-яке об’єднання українців. Адже це гарантує нашу незалежність і суверенітет. «Ви – на великій відстані, але відстань між вами – впевнений, її більше немає. І там, і тут люди однакові. Однаково молоді, однаково красиві, бачу це навіть через маски, бачу однаковий, дуже патріотичний одяг», – сказав Володимир Зеленський.

Також учасники телемосту з Маріуполя розповіли, що мріють у майбутньому відбудовувати Донбас разом зі студентами Хмельницького коледжу.

Хмельницькі політехніки гідно представили систему фахової передвищої освіти та показали високий рівень конкурентноспроможної освіти. Це перший коледж в Україні, який відвідали високоповажні гості.

https://mon.gov.ua/ua/news/hmelnickij-politehnichnij-koledzh-gotuye-konkurentospromozhnih-pracivnikiv-sergij-shkarlet?fbclid=IwAR00vDG4rHwCpVLToHszRnTrjT86vEc8-lwwGJNc-024B0fr_uUU19N_3H4

 

https://www.facebook.com/podilskiy.live/posts/167456381620899

 

https://www.facebook.com/deemka.pyzhov/posts/4432349800170621

 

https://khm.depo.ua/ukr/khm/zelenskiy-na-khmelnichchini-proviv-telemist-mizh-studentami-khmelnitskogo-ta-mariupolskogo-koledzhiv-202009091213083

 

https://suspilne.media/61647-prezident-na-hmelniccini-so-vze-pobaciv-i-kudi-pramue-dali/

 

https://www.google.com/amp/s/video.112.ua/zelenskiy-prinyal-uchastie-v-telemoste-studenchestvo-obedinyaet-ukrainu-mezhdu-studentami-iz-hmelnickogo-i-mariupolya-331425-amp.html

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж