Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

Переможці ІІ етапу Х Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів фахової передвищої освіти

NewsComments Off on Переможці ІІ етапу Х Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів фахової передвищої освіти

Найкращих знавців рідної мови радо вітали 19 лютого 2020 року у Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка».
Тут відбувся ІІ(обласний) етап Х Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів фахової передвищої освіти. В олімпіаді взяли участь 25 представників з 15 навчальних закладів області. Окремо змагались 7 студентів з Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії .
З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся директор Хмельницького політехнічного коледжу доктор економічних наук, доцент Овчарук В.В. Він подякував присутнім за шанобливе ставлення до української мови. Людина може володіти кількома мовами, залежно від її здібностей, нахилів і прагнень, але найкраще, найдосконаліше людина має знати, звичайно, рідну мову. І це не тільки тому, що цією мовою, засвоївши її змалку, вона користується повсякденно, а й тому, що рідна мова — це невід’ємна частка Батьківщини, голос свого народу й чарівний інструмент, на звуки якого відгукуються найтонші й найніжніші струни людської душі. Про це ще у 1970 році говорив український письменник, дослідник проблем розвитку й культури мови, жертва сталінського терору, засуджений на 10 років ГУЛАГу Борис Антоненко-Давидович.
Організаційні питання проведення олімпіади окреслила методист Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Хмельницької області Капітан Г.В. Також вона представила голову журі – викладача вищої категорії , викладача-методиста ПЗВО (Кам’янець-Подільського податкового інституту) Ткачук С.В.
Результати олімпіади підтвердили мудрість думок Бориса Антоненка-Давидовича, який стверджував, що правильно й чисто говорити своєю мовою може кожний, аби тільки було бажання. Це не є перевагою вчених-лінгвістів, письменників або вчителів-мовників, це — не тільки ознака, а й обов’язок кожної культурної людини. Під час олімпіади студенти медичних , політехнічних та інших негуманітарних спеціальностей продемонстрували відмінне знання рідної мови.
Переможцем стала студентка Хмельницького базового медичного коледжу Сендецька Аліна (викладач Ліщук Т.Д.). Вона виборола право представляти Хмельниччину на всеукраїнському етапі олімпіади у квітні в м. Харків.
Друге місце поділили Кальмуцька Софія (Хмельницький базовий медичний коледж (викладач Ліщук Т.Д.)), та Білик Ірина (Хмельницький політехнічний коледж НУ «Львівська політехніка»,( гр. ПІ-181, викладач Тарасюк В.Ф.))
Призерами олімпіади також стали Цапик Єлизавета (Хмельницький політехнічний коледж НУ «Львівська політехніка»,( гр. ПІ-182 викладач Тарасюк В.Ф.)), Мельничук Валентина Володимирівна (Хмельницький музичний коледж (викладач Радченко І.А.)) Заболотна Дарія ( ДВНЗ «Кам’янець- Подільський індустріальний коледж» (викладач Ярема Н.М.))
Гарні результати показали також Тарасюк Єва (Шепетівський медичний коледж), Мартинюк Максим (ДВНЗ «Кам’янець- Подільський коледж будівництва, архітектури і дизайну»), Якубовська Катерина (Подільський спеціальний навчально-реабілітаційний соціально-економічний коледж) та ін.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж