Практичне заняття з дисципліни “Організація виробництва” провели для менеджерів на ПрАТ “Хмельницька макаронна фабрика”

NewsComments Off on Практичне заняття з дисципліни “Організація виробництва” провели для менеджерів на ПрАТ “Хмельницька макаронна фабрика”

У навчальному процесі Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» широко застосовується досвід проведення занять-екскурсій на провідних підприємствах міста. Це забезпечує актуальність теми, дотримання повноти викладання програмного матеріалу, постійний міждисциплінарний зв’язок, використання виробничих ситуацій. Такі заняття дають змогу значно покращити рівень засвоєння теоретичного навчального матеріалу, формувати практичні вміння та навички, роблять навчальний процес цікавим, а студентів спонукають до творчої праці.

Минулого тижня студенти груп МЕ-171та МЕ-172 спеціальності «Менеджмент» відвідали ПрАТ “Хмельницька макаронна фабрика”. На базі цього потужного підприємства викладач циклової комісії економіки та менеджменту Громик О.М. організувала та провела для них практичне заняття-екскурсію з дисципліни «Організація виробництва» на теми: «Організація робочих процесів при виробництві продукції», «Організація забезпечення якості продукції».
Мета екскурсії – ознайомити студентів з характерними особливостями організації підприємств, зі змістом, структурою доцільністю виробничого процесу, забезпеченням діючих промислових підприємств необхідним виробничим обладнанням.
З цікавістю студенти вивчали сучасні види обладнання підприємства, звернули увагу на високий рівень автоматизації праці, використання якого дозволяє підвищити ефективність технологічного процесу.
На фабриці запущена швейцарська лінія з потужністю 40 т виробів на добу. З метою розширення ринків збуту продукції та її конкурентоспроможності закупили і встановили комплексно – автоматизовану технологічну лінію “турботерматик” швейцарської фірми “Бюлер”. Фасування продукції проводиться в яскраву картонну упаковку, поліпропіленову плівку на італійських автоматах фірми “Замбоні”, “Сасіб” і угорських “F – Pack”. Протягом останніх років застосовується Модель досконалості Європейського фонду управління якістю (ЕФУЯ), яка охоплює усі аспекти діяльності підприємства.
Політехніки щиро вдячні керівництву, працівникам Хмельницької макаронної фабрики за нові практичні знання, отримані від фахівців та надану можливість проведення змістовного та цікавого практичного заняття на діючому промисловому підприємстві. Це дозволило наглядно ознайомити студентів зі складом основних, допоміжних і обслуговуючих процесів, засобами механізації та автоматизації праці.

© 2015 Хмельницький політехнічний коледж