Хмельницький політехнічний фаховий коледж by Lviv Polytechnic National University

ДЕНЬ ПЕРШОКУРСНИКА

NewsComments Off on ДЕНЬ ПЕРШОКУРСНИКА

2 вересня у Хмельницькому політехнічному коледжі НУ «Львівська політехніка» відбулись урочистості з нагоди Дня першокурсника та церемонія посвяти 452 абітурієнтів у студенти коледжу. Продовжуючи багаторічну добру традицію, директор коледжу, доктор економічних наук, доцент Вадим Володимирович Овчарук та його заступник з навчальної роботи Геннадій Васильович Федосюк, вручили представникам нової генерації політехніків символічний студентський квиток, ключ від знань та Шевченківський «Кобзар», як символ мудрості українського народу. Вадим Володимирович у своєму виступі з приємністю відзначив, що цьогоріч знову збільшилась кількість бажаючих навчатись саме у ХПК – коледж вкотре лідирує в регіоні за кількістю поданих заяв на вступ. Він запевнив першокурсників у тому, що весь напрацьований 54-річний педагогічний досвід, міцна матеріально-технічна база, тісна співпраця з потужними виробничими та бізнесовими структурами стануть запорукою отримання ними якісної освіти, міцних знань та вмінь, формування їх високої професійної компетентності.
З початком нового, надзвичайно цікавого та яскравого етапу життя привітала першокурсників і заступник директора з виховної роботи Людмила Миколаївна Багас, зазначивши, що серед них будуть переможці олімпіад, конкурсів, спортивних змагань, що дозволить коледжу міцно закріпити статус найкращого навчального закладу, не тільки на Поділлі, але й у Західній Україні
Привітав політехніків і представник правоохоронних органів – заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області полковник поліції , учасник бойових дій на сході нашої держави Ігор Володимирович Лисий. Він подякував колективу навчального закладу за високий рівень виховної роботи, зокрема правового виховання. Ігор Володимирович висловив впевненість, що і сьогоднішні першокурсники стануть не лише висококваліфікованими фахівцями, а й високоморальними людьми з щирим серцем та глибокою духовністю, справжніми патріотами своєї держави.
«Ласкаво просимо до великої студентської сім’ї Хмельницького політехнічного коледжу, – щирі вітання від імені колег-старшокурсників прозвучали з уст голови студентської ради коледжу Назарія Савчука та голови студентської ради відділення програмної інженерії Вікторії Петрини. Наче рідних в колектив, згодні ми прийняти; в гуртожитку дати всім місце у кімнаті; розважати, щоб не мали часу сумувати; у їдальні годувати, наче вдома мати; щоб усі були здорові, бодрі духом, ситі!; а на парах всіх студентів мудрості навчити…»

Урочисто та святково, вперше для нової когорти політехніків, прозвучав Гімн коледжу, написаний ще у 1995 році з нагоди 30-річчя навчального закладу(Слова: В.С.Касаковича Музика: Р.Ю.Суров’яка). Саме ця мелодія щодня кликатиме на навчання до аудиторій, зігріватиме душу і серце та назавжди залишиться в пам’яті, як символ студентських років.
Урочистості з нагоди Дня першокурсника та початку нового 2019-2020 навчального року феєрично, видовищно, масштабно та яскраво завершив виступ мистецької гордості нашого краю – прославленого академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля».
Після офіційної святкової частини для першокурсників та їхніх батьків в актовій залі було проведено перший урок «Моя Україна – єдина країна!».
На завершення, куратори запросили всіх присутніх до аудиторій на перші батьківські збори.

© 2015-2024 Хмельницький політехнічний коледж